29 september 2010

Test af Danske Banks Iphone app

Fedt at Danske Bank har lanceret en bank-app, så man kan lave simple bankforretninger on the go - eller bare uden at skulle fyre op for laptoppen. Fedt at man kan overføre en 100 kr seddel til en kammerat for en biografbillet eller sådan noget - så man slipper for irriterende kontanter. Og endelig, fedt at det er Danske Bank, der gør det - jeg kan se, at Nykredit, og Jyske har fulgt trop. Deres apps er bare ikke så gennemførte som Danske Banks. Her kan man ikke administrere sine egne konti og overføre penge, men primært bare få valutakurser, bliver ringet op og den slags.

Jeg kommer bare aldrig til at bruge Danske Banks mobil app.

Det, der nemlig ikke er så fedt, er at behovet for sikkerhed takler Danske Banks ambition om at være tilgængelig via en reel mobilbank.

Man skal nemlig først installere Nem ID, som tager ca. en uge om at reagere med et brev med brugernavn og password. Det er der i sig selv ikke så meget at sige til, men i forhold til Danske Banks tilgængelighed, synes jeg, det er et problem, at man binder sig op på tredjepart. Jeg kan sagtens se sikkerhedsargumentet, men stadig...

Derudover skal man logge på sin netbank med Nem ID, tilmelde sig mobilbank, ændre sin servicekode, som er en slags ekstra kode, man skal bruge i mobilbanken.

Først når man har gjort alt det, kan man starte app'en på sin Iphone. Nu skal man taste sit Nem ID brugernavn / CPR nr. ind samt sin servicekode fra netbanken. Når man har gjort det, skal man taste en nøgle fra et nøglekort man fik tilsendt fra Nem ID. På nøglekortet bliver der angivet et nummer, og man skal så indtaste det nummer der står  ud for dette nummer.

Så har man adgang til banken i mobil app'en.

Det ville være helt fint, hvis man kun skulle gøre dette én gang. Men det skal man ikke.

For app'en logger sig selv af efter et vist tidsrum.

Det betyder, at man skal taste CPR nummer / Nem ID nummer ind sammen med servicekoden (som man skal kunne udenad, ellers skal man ind i sin netbank og finde den igen - og hvem kan bruge det til noget, når det man vil er, at overføre penge for en bio-billet, mens man sidder i biografen?) Dernæst skal man igen taste en nøglekode ind fra det omtalte nøglekort fra Nem ID.

Dvs. man skal kunne huske sit cpr.nr (ikke noget problem), sin servicekode (problem) OG slæbe rundt på sit nøglekort fra Nem ID (problem)

De ting er problemer på to niveauer: dels har jeg rigeligt med tal og koder, jeg skal gå og huske i forvejen. Dels svarer det, at have sit nøglekort fra Nem ID med rundt i sin pung, jo til at have et papir med sin pinkode klistret på sit dankort!

Derfor: fedt nok at Danske Bank har rykket på at gøre bankforretninger mobile - det er det eneste rigtige - og det er den vej alting går - hør bare Eric Schmidt fra Google, men behovet for sikkerhed takler bare præcis den key proposition banken ønsker at vise - tilgængelighed. Øv.

Ingen kommentarer: